Ik had nooit kunnen bedenken dat een opmerking van meer dan 30 jaar geleden zo bepalend zou zijn voor mijn ontwikkeling en groei.

De les

Als 17-jarig meisje ging ik bij mijn eerste werkgever aan de slag. En natuurlijk wilde ik het, perfectionistisch als ik ben, allemaal gelijk goed doen. Ik luisterde aandachtig naar mijn leidinggevende terwijl zij uitlegde hoe de taken bij deze organisatie werden uitgevoerd. Vervolgens deed ik braaf wat mij was “opgedragen”.

Na een paar dagen stelde mijn leidinggevende mij de vraag: “Waarom doe je dit nu zo?”. Ik keek haar verbaasd aan en zei: “Omdat jij mij verteld hebt dat het zo moet”. Ze glimlachte en zei: “Ik heb jou uitgelegd hoe wíj het hier doen. Het fijne van een nieuwe medewerker is dat die met een frisse blik naar de werkzaamheden en procedures kan kijken. En geen last heeft van tunnelvisie. Probeer jouw frisse blik te gebruiken om te kijken of zaken anders, beter, sneller, efficiënter en leuker kunnen. Zorg dat je het hele proces bekijkt en weet welk doel het heeft. Dit geeft inzicht en overzicht, wat weer kan leiden tot verbetering.”

Het gevolg

In alle functies die ik in mijn carrière heb mogen bekleden heb ik veel vragen gesteld en goed gekeken naar het hoe en waarom. Hiermee werd mijn natuurlijke interesse en nieuwsgierigheid bevredigd en kon ik mij blijven ontwikkelen. Mijn werkgevers hebben mijn initiatieven, persoonlijke inbreng en visie altijd gewaardeerd met veel vrijheid om mijn ideeën ook zelf uit te mogen voeren. Hierdoor kon ik veel waarde toevoegen, kennis en ervaring opdoen en mij dus ook verder ontwikkelen.

Het besef

Achteraf besefte ik pas hoe belangrijk het advies van die eerste leidinggevende gedurende mijn verdere leven is geweest. Dat het mij voor een belangrijk deel heeft geholpen te worden wie ik nu ben en ervoor gezorgd heeft dat ik nu kan doen wat ik al jaren met veel plezier en overtuiging doe. Dit proces heeft mij uiteindelijk klaargestoomd voor het ondernemerschap. Met mijn eigen bedrijf heb ik als sparringpartner voor ondernemers de mogelijkheid mijn kennis en ervaring te delen. Ik kan nu, als ervaringsdeskundige, ondernemers helpen bij de ontwikkeling en groei in het ondernemerschap door bijvoorbeeld te helpen bij ondernemersuitdagingen zoals het verbeteren van de balans tussen werk en privé.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal

Heb jij ook een leidinggevende gehad met zo’n positieve impact? Wil je je verhaal delen? Ik lees het graag. En hoe leuk is het die persoon te laten weten hoe het nu met je gaat?! Ik heb besloten contact op te nemen en kijk ernaar uit haar binnenkort weer te spreken!