Zorg jij ervoor dat jij niet stil blijft staan in je ontwikkeling? Is jouw balans tussen werk en privé zoals jij het jezelf wenst? En – niet onbelangrijk – heb je nog steeds plezier in je werk en het ondernemerschap? Is jouw antwoord op één van deze vragen nee, dan is het tijd voor aandacht!

Ondernemen is leren, ontwikkelen en groeien.Ondernemen is een vak apart

Je start je onderneming om te doen waar je goed in bent en wat je het allerleukste vindt. Je hebt veel kennis en ervaring in jouw vakgebied en dat is waar je het liefst mee bezig bent. Bij een eigen bedrijf horen ook ondernemingstaken. Het vak ondernemen krijg je er zomaar bij. Er is geen handboek dat je vertelt hoe jij moet ondernemen. Ondernemen is als opvoeden. Gaandeweg ontdek je met vallen en opstaan de manier die voor jou het beste werkt. Ondernemingstaken voelen soms als bijzaak, maar ze zijn de fundering van je bedrijf.

Voldoening en plezier

Het ondernemerschap omvat veel facetten. Zelden beheerst een ondernemer alle facetten van het ondernemerschap. Ze allemaal leuk vinden is nog zeldzamer.

Houd jij je bezig met zaken die je niet leuk vindt? Dat zijn vaak structurele energiezuigers. Als ondernemer heb je de vrijheid om te doen wat jij wilt en delegeren (uitbesteden) waar je geen zin in hebt. Jouw tijd en energie besteed je toch liever aan de leuke dingen? Bijvoorbeeld om klanten te werven of opdrachten uit te voeren. Daar verdien je tenslotte je geld mee, haal je je voldoening uit en beleef je jouw plezier aan!

Geef jezelf en je ondernemerschap aandacht

Hoe zou je het vinden om de tijd te nemen en echt stil te staan bij je ondernemerschap? Je bewust worden van welke dingen je doet, hoe je ze doet en waarom je ze doet? Maar ook onderzoeken waar je blij van wordt en waar jouw energie lekt. Een waardevol proces. Eentje vol herkenning waarbij je zelfs zult merken: ‘Dat wist ik al van mezelf’. Een bewustwording welke je helpt makkelijker te veranderen; namelijk dat wat anders kan of zelfs moet. Een proces waarin jíj je verder ontwikkelt en je bedrijf ontwikkelt mee! En daar doe je het toch allemaal voor?

Samen bereik je meer

Zo’n proces van tijd nemen en stilstaan bij je ondernemerschap is lastig alleen op te pakken. Denk maar aan tunnelvisie, gewoontes waar je je niet eens bewust van bent of in hetzelfde kringetje blijven denken. Allemaal menseigen. Hoe fijn zou het zijn dat iemand met een blik van buitenaf jouw klankbord is, kritische vragen stelt en jou spiegelt? Dat helpt je verder, vooruit. Het liefst iemand die geen onderdeel uitmaakt van jouw organisatie, iemand die zonder eigenbelang open naar jouw verhaal luistert en eerlijke feedback geeft. Het kan jou nieuwe inzichten geven en helpt je ‘out of the box’ te denken. Zo iemand ben ik, een sparringpartner voor ondernemers. Zodat je door de ogen van de ander ziet wat je zelf nog niet ziet.

Wil jij een sparringpartner die begrijpt welk proces jij doormaakt, die kan putten uit jarenlange ondernemerservaring en vooral gericht is op het behouden van plezier in het ondernemerschap? Dan maak ik graag kennis met jou. Mijn brede kennis en ervaring zet ik graag in om jou, en je bedrijf, te laten groeien. Zodat jij je verder ontwikkelt, met plezier blijft ondernemen en precies die balans tussen werk en privé hebt die voor jou helemaal goed voelt.

Groeien als ondernemer?