Hoe zou je het vinden om iemand te hebben waar je altijd op terug kunt vallen om te sparren en samen oplossingen te vinden voor jouw ondernemersuitdagingen? Iemand die met een blik van buitenaf jouw klankbord kan zijn, kritische vragen kan stellen en jou kan spiegelen? Overweeg dan eens een sparringpartner in te schakelen. Ik leg je graag uit waarom dit jou en je bedrijf veel kan brengen.

Ondernemen doe je niet alleen Deel 1Een sparringpartner helpt bij het uitwerken van ideeën

Ben jij een ondernemer die bruist van de ideeën? Die tijdens het uitwerken van een idee alweer drie nieuwe ideeën bedenkt? Is het resultaat dat je niet afmaakt waar je aan begonnen bent, en er dus geen geld mee verdient? Herken je dit? Door je ideeën te bespreken met een sparringpartner kun je ontdekken wat de reactie is van een ander. Ik gebruik graag de metafoor dat een idee een zaadje is dat het beste groeit in de hersenen van een ander. Door te sparren over een idee geven we het zaadje water, en zo af en toe wat voeding, zodat het kan groeien en bloeien tot het gewenste resultaat. Een sparringpartner is geen onderdeel van jouw organisatie en kan daarom open naar jouw verhaal luisteren, en zonder eigenbelang kritische vragen stellen en eerlijke feedback geven. Het zet jou aan het denken, geeft je nieuwe inzichten en houdt je scherp. Het helpt je ook ‘out of the box’ te denken en buiten je eigen werkveld te kijken en te denken.

Met een sparringpartner vind je creatieve en praktische oplossingen voor jouw ondernemersuitdagingen

Een goede sparringpartner kan jouw situatie snel analyseren en de vinger op de zere plek te leggen, denkt in oplossingen en word niet beïnvloed door gebeurtenissen uit het verleden. Ook is het belangrijk dat gekeken wordt naar het totaalplaatje en rekening wordt gehouden met de vele facetten van de bedrijfsvoering. Samen onderzoek je welke mogelijkheden er zijn en bij jou passen.

Een sparringpartner helpt je focussen en prioriteiten stellen

Een sparringpartner kan je helpen afstand te nemen en overzicht en inzicht te krijgen. Dit helpt om keuzes te maken waarna je prioriteiten kunt stellen. Dit helpt weer om te focussen op wat echt moet gebeuren om je doelstellingen te halen.

Met een sparringpartner heb je een stok achter de deur

Door regelmatig af te spreken heb je een stok achter de deur die je helpt plannen en ideeën ook daadwerkelijk uit te voeren en daarbij de doelstellingen die je samen hebt gesteld voor ogen te houden. De gesprekken zorgen ervoor dat je telkens weer de noodzaak voelt om de actiepunten op te pakken die nodig zijn om jouw doelen te bereiken. Bovendien voorkom je hiermee dat je terugvalt in oude gewoonten.

Een sparringpartner helpt processen te optimaliseren en gewenste veranderingen te realiseren.

Heb jij het gevoel dat jouw processen efficiënter, beter of leuker kunnen? Omdat je er zelf te dicht bovenop zit is het moeilijk de gebruikelijke denkpatronen te doorbreken. Door een sparringpartner in te schakelen haal je een onbevooroordeelde blik van buitenaf binnen. Dit geeft je nieuwe inzichten en mogelijkheden om je processen te optimaliseren en op een praktische manier gewenste veranderingen te realiseren.

Een goede sparringpartner brengt ondernemers inspiratie en bruisende energie

Ik heb mij laten vertellen dat mijn betrokkenheid en enthousiasme aanstekelijk werken. Ik zet deze kwaliteit dan ook graag in om jou te inspireren en te laten bruisen van energie. Deze energie kun jij dan weer inzetten om jouw doelen te bereiken en het plezier te voelen dat ik onontbeerlijk vindt voor het ondernemerschap. Dus overweeg je een sparringpartner in te schakelen? En geloof jij in ondernemen vanuit je hart? Dan nodig ik je van harte uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin je kunt ervaren of jij gaat bruisen.

Ondernemen doe je tenslotte niet alleen. Samen bereiken we meer!

Zullen we sparren?